Umožnění individuálního sportu i otevření některých provozoven

Včerejší jednání Vlády ČR přineslo několik zmírňujících opatření ve stavu koronavirové nouze. Od úterý 7. dubna 2020 budou moci lidé opět využívat venkovní sportoviště, parky a další veřejná prostranství k individuálnímu sportování, a to dokonce bez roušky. Nutností je dodržovat dvoumetrový odstup od ostatních. S výjimkou rodiny můžete sportovat nanejvýš ve dvou a bez užití vnitřních prostorů jako sprch nebo šaten. Otevírají se tak možnosti běhu, jízdy na kole, tenisu, nohejbalu, golfu, jízdě na koni, bruslení či některým menším vodním sportům.

Během týdne se také otevřou některé provozovny. Od úterý se otevřou sběrné dvory a kompostárny, od čtvrtka 9. dubna 2020 pak navíc také hobbymarkety, železářství, stavebniny a prodejny jízdních kol a cykloservisů. Nutností pro všechny otevřené provozovny je nyní dodržet dvoumetrové odstupy zákazníků, zajistit pro ně dezinfekční přípravek a obsluhovat v rukavicích. Sám ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček v Událostech na ČT naznačil, že po velikonočních svátcích je v plánu otevřít další menší podniky.

Zároveň se ihned ruší dosavadní omezení činnosti pracovišť Czech POINT a od úterý 14. dubna 2020 bude možné za konkrétních a nezbytných podmínek vycestovat z České republiky.

Podrobněji o těchto a jiných opatřeních v přiložených souborech mimořádných opatření nebo na webu Vlády ČR.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.