Starostka hájila chaberské zájmy na schůzce pražských zastupitelů k okruhu

V Rezidenci primátora dnes proběhlo setkání pražských koaličních zastupitelů, kteří byli náměstkem Petrem Hlaváčkem pozváni za účelem seznámení s prezentací „Pracovní posouzení průchodnosti variant Silničního okruhu kolem Prahy“. Nad rámec pražských zastupitelů byli přítomni také naše starostka Barbora Floriánová a suchdolský starosta Petr Hejl. 

Celá schůzka prezentovala výhody jižní varianty s důrazem na její momentální výhodnost vzhledem k připravenosti projektu. Starostové okrajových městských částí proto poukazovali na některá kritická místa, která jsou zásadní a od autorů nezazněla. Jižní varianta přivádí kamiony do hustě obydlených oblastí a neřeší odlehčení dopravy v Praze. „Domníváme se, že je třeba z hlediska správného řešení skutečně odborně posoudit obě varianty SOKP se všemi důsledky k dotčeným městským částem. Jsme jednoznačně pro okruh kolem Prahy, ale je třeba nejprve dopracovat jeho severní variantu, porovnat je a poté vést odbornou diskuzi s platnými argumenty,“ zdůraznila naše starostka Barbora Floriánová a dodala, že je třeba pravdivě informovat o úskalích obou variant, nikoli vycházet z toho, která z nich je aktuálně nejrychlejší, ale uvažovat nad tím, která má pro Prahu budoucnost.

V průběhu setkání starostové opětovně požádali o schůzku s primátorem Zdeňkem Hřibem a jeho náměstky, přičemž připomněli, že za celou dobu procesu přípravy SOKP nedošlo k řádnému dopracování severní varianty a ani nebyla komplexně a odborně posouzena v porovnání s trasou jižní, která by na území hl. m. Prahy přivedla tisíce kamionů.

Odkaz na tiskovou zprávu Starostů pro okruh ze setkání dne 17. 1. 2019.
 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.