Výsledky ankety: Tramvajová trať Kobylisy – Zdiby

Bezmála 70 % hlasujících v anketě o tramvajové trati Kobylisy – Zdiby se vyjádřilo souhlasně, pouze čtvrtina respondentů si tramvaj vedoucí po Ústecké za hranici hlavního města nepřeje. Výsledky vyplynuly z ankety mezi občany Dolních Chaber, která se konala v druhé polovině měsíce února 2019.

Ankety se občané mohli zúčastnit jak elektronicky na webu městské části, tak odevzdáním vyplněného anketního lísku, který byl všem doručen do poštovních schránek. Celkem se hlasování zúčastnilo 643 lidí, kteří se v otázce „Souhlasíte s výstavbou tramvajové tratě Kobylisy – Zdiby?“ vyjádřili většinově pro její budování.

Smyslem ankety vyhlášené vedením městské části bylo zjistit názor chaberských občanů na nyní tolik diskutovaný záměr prodloužení tramvaje do Zdib. I z toho důvodu mohli lidé své volby zdůvodnit. Nejčastějším argumentem „pro tramvaj“ bylo pro 210 respondentů zlepšení celkové obslužnosti a lepší dostupnost na metro. 155 lidí věří ve zlepšení dopravní situace v městské části, které 41 dalších zaměřilo přímo na odlehčení provozu na Ústecké. Pro 75 Chaberáků pak hraje důležitou roli také ekologie, tedy lepší životní prostředí, méně hluku a smogu.

Z pohledu kritiků výstavby tratě zmínilo 60 hlasujících obavu o nezlepšení situace, tedy že tramvaj nebude pro kritickou dopravu řešením. 60 respondentů očekává také zvýšení hluku v oblasti a 30 kritických komentářů směřovalo dokonce k názoru, že bude stávající situace ještě horší. Tento názor lidé spojovali nejčastěji se zúžením Ústecké na dvouproudou komunikaci nebo se vznikem většího nebezpečí. Někteří se pak v reakcích obávají tvorby kolon (17) nebo neekonomického projektu (13), pro 15 hlasujících jsou dostačující současné autobusové linky.

Děkujeme všem, kteří se do ankety zapojili. Vaše názory a podněty jsou pro nás důležité.
 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.