Chodník do Čimic má stavební povolení

Stavební povolení na zřízení chodníku do Čimic podél ulice Spořická, které vydal Odbor územního rozvoje a výstavby Prahy 8, nabylo právní moci a městská část se může pustit do realizace očekávaného projektu.

„Pro Chabry je to výborná zpráva. Projekt chodníku jsme zdědili po předchozím vedení a naším jednoznačným cílem bylo jej dotáhnout co nejrychleji do úspěšného konce. To se podařilo! Během několika měsíců jsme doplnili vše potřebné k žádosti o stavební povolení a nyní jej konečně máme a můžeme zahájit stavbu,“ říká radní pro výstavbu a dopravu Petr Malý.

Osvětlený chodník o šíři 2,5 metru vznikne od nároží ulic Spořická-Dvořákova po obratiště autobusů MHD v Čimicích. Součástí bude také nová autobusová zastávka v obou směrech nebo přisvětlení stávajícího přechodu pro chodce na nároží Spořická-Velemínská a navrženého přechodu Spořická-Dvořákova. Zhotovitelem stavby bude firma Jiří Toman, která byla vybrána již za předešlého vedení radnice.

„Je skvělé, že se vše podařilo dotáhnout a získali jsme povolení. Věnovali jsme tomu opravdu velké úsilí, abychom tuto poslední překážku zdolali,“ doplňuje starostka Barbora Floriánová.

Aktuálně vedení radnice se zhotovitelem chodníku řeší poslední detaily průběhu stavby včetně termínu realizace, který je vybírán i s ohledem na zahájené výkopové práce v Budyšínské a okolí až po Spořickou, které potrvají zhruba dva měsíce.

 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.