Přednáška o Alzheimerově nemoci v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech

Pozvánka na přednáškové odpoledne o Alzheimerově nemoci do Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ) v Klecanech

Rádi bychom vás pozvali na přednáškové odpoledne o Alzheimerově nemoci do Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ) v Klecanech severně od Prahy. Přednáškové odpoledne je určeno pro širokou laickou veřejnost a bude se konat ve středu 18. září 2019 od 12:30 do 15:00 hodin ve velké posluchárně v budově NUDZ. Zdarma se dozvíte nejnovější poznatky o diagnostice a léčbě Alzheimerovy nemoci a dalších poruch paměti u seniorů a možnostech trénování paměti. Představíme vám Oddělení kognitivních poruch v NUDZ, čím se zabýváme a jaké výzkumy provádíme. Dostanete možnost se do našich výzkumů přihlásit. Budete mít prostor i pro své dotazy.

Program akce 18. září 2019 od 12:30 do 15:00 hodin

1. Registrace účastníků (12:30 – 13:00 hod.)

2. MUDr. David ŠILHÁN: Alzheimerova nemoc 
 – diagnostika a léčba
(45 min.)

Přestávka (15 min.)

3. Ing. Bc. Sofia DIONDET: Trénování paměti (20 min.)

4. Jana ADÁMKOVÁ: Kdo jsme a co děláme? Vzdělávání o demencích v evropském projektu INDEED, výzkum paměti a trénování paměti, vlivu probiotik na paměť, vlivu působení růžového šumu ve spánku na paměť. Shrnutí proběhlých i dalších výzkumů. Možnost přihlásit se do probíhajících výzkumů na Oddělení kognitivních poruch (20 min.)

Otázky a odpovědi (20 min.)

Více informací získáte na internetových stránkách http://www.nudz.cz/adcentrum/ (především odkazy Osvětové přednášky, Výzkum probiotik nebo Výzkum paměti a spánku), využít můžete také e-mail adcentrum@nudz.cz nebo telefonní číslo 283 088 161 (J. Adámková).

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.