Slovo starostky červenec, srpen 2020

„Po měsíci na radnici…,“ chtělo by se začít, jenže velkorysé místo pro poezii máme vyhrazené jinde, jdu se tedy vměstnat do svého starostovského obdélníčku a bez příkras.
Škola. Největší projekt, který tu kdy byl a větší hned tak nebude. Překvapením pro mě bylo, že projekt školy je navržený velmi úsporně. Největší, nejsložitější a nejméně předvídatelnou částí je samozřejmě rekonstrukce staré budovy. Rekonstrukce neobnáší výměnu plastových oken ani dveří, ba ani starých podlahových krytin. Sladit fasádu nových a starých částí je oříšek. Děláme a někdy i zachraňujeme, co se dá. Stavební dozor i stavební firma fungují na jedničku, práce pokračují dle harmonogramu. Paní ředitelka zaslouží ocenění za prokázané organizační schopnosti při provozu školy za probíhající stavby a učitelé za ochotu stát se příležitostnými stěhováky.
Vstoupili jsme do jednání s rodinou Malých. Laskavě nám zapůjčili část pozemku vedle školy s prostorem pro uskladnění věcí pro potřeby školy po dobu stavby. Také jsme začali jednat o možnosti koupě pozemku s určením pro veřejnou vybavenost za školou, což je velký posun. Dohodli jsme se, že se musíme co nejdříve sejít se všemi zúčastněnými nad vizí rozvojového území nad školou.
Mobilní rozhlas. Rada přijala návrh na uzavření smlouvy na aplikaci Mobilní rozhlas. Neděste se, nebudeme jezdit po rajónu a vykřikovat z ampliónu, naopak se jedná o jednoduchou aplikaci, do níž se budete moci přihlásit a do svých mobilních telefonů dostávat informace z dění v městské části, vytvářet různé informační skupiny (např. škola, školka) a také nám dávat podněty, co se vám kde líbí nebo nelíbí. Doufám, že vás zaujme, máme ji za bezkonkurenční cenu.
Péče o veřejný prostor a zeleň. Hledáme nové posily v péči o veřejný prostor. Kdo projde naším sítem a má ty správné papíry, bude moci brázdit Chabry v našem sexy traktůrku s nástavci na léto i zimu.
Milionoví Chaberáci za demokracii. V počtu přesahujícím stovku se Chaberáci shromáždili v rámci akce Miliónu chvilek pro demokracii. Jsme rajónem angažovaných občanů, kterým porušování demokratických principů vládnutí není jedno, a to je dobře!
Otevřený úřad. Na webu městské části nyní naleznete usnesení rady a zastupitelstva včetně příloh. Konečně tak bude jasné, o čem se rozhodovalo. Zveřejňujeme i zápisy z komisí a výborů.
Parkování před úřadem. Pozor na něj, pohybujete se v oblasti obytné zóny, jak hlásá cedule vedle zvoničky, parkovat tedy lze pouze na vyhrazených místech podél úřadu. U chodníku můžete zle dopadnout, jak by mohli mnozí vyprávět…
Jsme přihlášeni do akce AutoMatu Zažít město jinak. Vy se neváhejte přihlásit se svým nápadem nám.
Vyšla kniha o Chabrech, kterou skvěle připravily holky z OSOPu. Viděla jsem náhledy a máte se na co těšit.
Z dotace COVID poskytnuté hlavním městem jsme poskytli příspěvky mateřským školkám. Odpustili jsme do konce roku nájem za předzahrádky restauračních zařízení provozovaných v našich nemovitostech.
Je před námi léto v omezeném režimu, na jaký mnozí z nás nebyli zvyklí. COVID-19 nás všechny vrátil k našim základním stavebním jednotkám – k rodinám, k sobě samým, k naší zemi. Možná to tak mělo být, abychom si jich zase více vážili.
Užívejte léta, zůstaňte zdraví a nikam nejezděte, protože v Chabrech je nejlíp!

Vaše KŠŠ

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.