První brigádníci již zametají chodníky, uhrabávají zeleň a jinak zvelebují veřejné plochy

Již týden můžeme v Dolních Chabrech potkávat skupinky mládeže, kterak se zápalem zametají chodníky, uhrabávají zeleň a i jinak zvelebují veřejné plochy. Jsou to první vlaštovky – brigádníci, kteří nastoupili k úklidu naší městské části. Akce, vyhlášená radnicí, má za cíl vyřešit neuspokojivý stav veřejných ploch v Dolních Chabrech. Užitečné se tu spojuje s důležitým, neboť mládež nejen že si může něco přivydělat ke kapesnému, ale ještě si posílí svůj vztah k místu, kde žije. Zatím jsou tyto skupinky dvě, jedna se pohybuje nejčastěji v okolí hřbitova, druhá pak postupuje od ulice Pod Křížem směrem na jih, k Ďáblickému háji.

Prosíme, buďte, trpěliví, plocha městské části je velká a úklidové čety postupují pečlivě, tudíž ale i pomalu.

A budete-li vyhlížet, jestli se k vám skupinka brigádníků už blíží, prosíme, porozhlédněte se při tom kolem sebe a třeba jen troškou zvelebte své nejbližší okolí. Víme, péče o veřejný prostor je úkolem městské části, ale bez vás a vaší pomoci to brigádníci těžko zvládnou, i kdyby jich byl trojnásobek.

Děkujeme!

Pokud je vám více jak 16 let a máte zájem o účast na brigádě, přečtěte si více o podmínkách na webu MČ: https://www.dchabry.cz/aktualita/4593-prihlaste-se-jako-brigadnik-k-peci-o-verejny-prostor-zelen-nebo-mestsky-mobiliar

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.