Pokroky stavby školy v tělocvičně i na budoucí střešní terase

Žáci stále zůstávají doma, na budově základní školy se však usilovně pracuje plně v souladu se schváleným harmonogramem. V úterý 3. listopadu 2020 proběhl další z kontrolních dnů a samozřejmě i zde bylo nutné dodržet podmínky hygienických opatření.

Po prohlídce postupující stavby jsou nyní největší pokroky patrné v prostoru nové kuchyně a tělocvičny. V horizontu dvou týdnů bude dokončena spodní stavba. Následovat bude montáž nosné konstrukce tělocvičny z lepených dřevěných prvků.

V atriu mezi původní a novou budovou vzniká spojovací schodiště a osobní výtah. A zbyde zde i prostor na malý ostrůvek zeleně.

Nové jižní křídlo školy je konstrukčně již dokončeno. Pokračuje se ale v činnostech neméně důležitých uvnitř budovy, pro běžné kolemjdoucí skrytých za hotovými zdmi. V současné době zde probíhají práce na vnitřních rozvodech, omítkách a hrubých podlahách.

Novinkou školního areálu bude terasa na střeše nové budovy, která nabízí nezvyklé výhledy na blízké i vzdálené okolí školy s možností výuky například výtvarné výchovy. Tyto prostory si žáci i učitelé jistě snadno zamilují a budoucí hodiny doslova pod širým nebem tak v těchto místech nabydou zcela nového rozměru.

redakce a Miroslav Malina

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.