Měli byste zájem o obědy z místních restaurací pro děti a seniory?

Městská část reaguje na obědový projekt hlavního města Prahy a rozvíjí jej do lokální úrovně Dolních Chaber. Hlavní město vytvořilo v minulém týdnu portál, na němž mohou restaurace nabízet obědy pro děti v ceně 60 Kč a pro seniory v ceně 90 Kč. Účelem je pomoci starším lidem a rodičům, kteří v některých případech nemají čas nebo možnost si denně vařit. Pro Chaberáky je ale nyní většina přihlášených pražských restaurací a vývařoven mimo časově rozumnou dojezdovou vzdálenost a k tomu bychom rádi podpořili naše místní restaurace.

V Dolních Chabrech se zatím se zájmem o zapojení na místní úrovni přihlásila Restaurace U Trumpety, která by za předem stanovených podmínek jako např. včasné objednání atd. byla ochotná nabízet pro děti i seniory možnost vaření a vyzvednutí obědu v jedné velikosti porce za jednotnou cenu 60 Kč.

Pokud by byl ze strany veřejnosti o tuto službu chaberských podniků zájem, vedení městské části by s restauratéry vyjednalo podrobné podmínky a projekt by mohl být zahájen v nejbližších dnech.

Dejte nám prosím vědět, zda byste službu obědů pro děti nebo pro seniory využili na našem Facebooku nebo na e-mail dchabry@dchabry.cz do neděle 15. listopadu 2020. 

Zvažujeme také možnost pomoci s rozvozem v případě karantény či nemoci. Případně nám napište svoje nápady, jak by šlo službu dále rozvinout a pomoci tak co nejvíce občanům. 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.