Adventní a vánoční koncerty z Dolních Chaber online

V průběhu prosince vysílala městská část Praha-Dolní Chabry na svém Facebooku online přenosy předem nahraných adventních koncertů z prostor v Chaberském dvoře a Vánočního koncertu z místního kostela.

  • V prvním ze dvou komorních koncertů se představili umělci Kristina Fialová – viola, Eva Garajová – mezzosoprán, Michaela Káčerková – virginal a záznam naleznete na Facebooku ze 9. prosince 2020.
  • Ve druhém adventním vystoupení se představili Ivan Vokáč – violoncello, Markéta Vokáčová – housle, Vladimír Bukač – viola, Petr Nouzovský – violoncello a Kristina Fialová – viola a záznam naleznete na Facebooku ze 17. prosince 2020.

Diváci si v jejich podání mohli vychutnat skladby například od Johanna Sebastiana Bacha, Jeana-Marie Leclaira, Josepha Haydna či Miroslava Petráše. Záznamy z obou krásných koncertů jsou stále dohledatelné na facebookových stránkách městské části k případnému zhlédnutí.

Dostupný je zde také Vánoční koncert z kostela Stětí sv. Jana Křitele, který jsme na Facebooku online vysílali poslední adventní neděli 20. prosince 2020 a naleznete jej také na YouTube kanálu Markéty Fassati

V průběhu koncertu přednesla úvodní slovo starostka Kateřina Šilhová Šafránková a dále vystoupili Markéta Fassati – sopranistka a umělecká vedoucí sboru, prof. Jan Kalfus - varhany, komorní sbor Camera Chabra, Karel Stecker – výběr z koled. Koncert proběhl s tichou vzpomínkou na letos zesnulého sbormistra prof. Lubomíra Mátla, který s láskou vedl amatérský sbor Camera Chabra přes 15 let. Markéta Fassati je jeho dcerou.

Užijte si letošní vánoční svátky a zpříjemněte si společné chvíle třeba některým z našich koncertů.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.