Radnice dohodla možnost ukládat bioodpad přímo v Dolních Chabrech

V ulici Spořická, na samé východní hranici Dolních Chaber směrem do Ďáblic, se nachází sběrna odpadů ze zeleně, s níž vedení městské části vyjednalo výsadní spolupráci. Na základě uzavřené smlouvy s provozovatelkou sběrny Ivanou Zůčkovou budou moci chaberští obyvatelé zdarmaod 1. února 2021 využívat služeb ukládání biologicky rozložitelného odpadu, listí, trávy a dalšího bioodpadu. Tuto službu, v ceně 700 korun za tunu materiálu, plně hradí radnice městské části. Samozřejmě budou sběrnu využívat i zaměstnanci údržby ÚMČ, čímž dojde k ušetření prostředků za dosud využívaný kontejner u hřbitova.

Pražský magistrát bohužel oznámil pro letošní rok výrazné finanční škrty městským částem v oblasti odpadního hospodářství, což se dotkne také snížení počtu pravidelných svozů velkoobjemových kontejnerů včetně těch BIO.

Radní proto hledali řešení, aby občané nepřišli o možnost odvozu posekané trávy nebo shrabaného listí a naopak bylo možné tyto biologické odpady odložit kdykoliv. Jan Vokurka sjednal s provozovateli podmínky na zlepšení možností odpadového hospodářství pro místní obyvatele a starostka Kateřina Šilhová Šafránková připravila smlouvu se zdejší provozovnou, která umožní nezávadné skladování bioodpadu v zemědělském areálu na Spořické, kde je posléze dovezený materiál dále zpracováván.

Přijímán bude odpad:

Katalogové čísloNázev odpadu
02 01 03Odpad roslitnných pletiv
03 03 01Odpadní kůra a dřevo
17 02 01Dřevo
20 01 38Dřevo
20 02 01Biilogický  rozložitelný odpad

 

Provozovna bude pro veřejnost fungovat od pondělí do pátku v čase 8:00 – 16:00 hodin a v sobotu v čase 8:00 – 15:00 hodin.

Pro místní občany je třeba se pro bezplatné odevzdání bioodpadu prokázat trvalým místem pobytu v městské části Praha-Dolní Chabry.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.