Dostavba školy: Jdeme do finále

V posledních týdnech si mohou kolemjdoucí všimnout na chaberské základní škole postupně mizejícího lešení a odkrývání nové fasády, která celou budovu nádherně zdobí. Uvnitř však panuje čilý ruch a téměř na každém místě probíhají nějaké práce.

Ve stávající budově se v průběhu dubna opravují omítky a pokládaly nové podlahové krytiny. Všechny nové i původní části školy jsou propojeny, a právě tyto přechody jsou nyní dokončovány, osazují se dveřní a okenní výplně předělů a pokračují práce na nových schodištích a výtahu.

V obou tělocvičnách – v jedné zcela nové a druhé k nepoznání rekonstruované – jsou již hotové stropní podhledy pod novou trámovou střechou a omítají se stěny, aby se mohlo přistoupit k dokončovacím pracím a pokládce podlahy.

Nové zázemí kuchyně je již obloženo, dlažba je rovněž hotová a v nejbližších dnech se započne s montováním kuchyňského vybavení. Prostory jsou zde na první pohled opravdu velkorysé a pro kuchyňský personál bude jistě radost zde v budoucnu pro strávníky vařit.

V neposlední řadě stojí za to také pohled do nové budovy, jižního křídla školy. Zde je vidět asi nejvíce, jak blízko je výstavba k cíli, a s trochou nadsázky si zde už budete umět představit i žáky pobíhající po chodbách. Místnosti sociálních zařízení jsou kompletně osazeny toaletami a umyvadly, stejně tak umyvadla v učebnách, kde se již nachází i takové detaily jako hodiny nade dveřmi nebo reproduktory rozhlasu. V nejbližších týdnech se budou pokládat podlahové krytiny a usazovat výplně dveřních rámů. Dokončena je již většina podhledů včetně ozdobných a akustických prvků na chodbách, které dotváří moderní atmosféru celého prostoru. Na střeše je dokončována pochozí terasa a zbytek plochy je zasypáván kačírkem.

Výstavba tak postoupila do pomyslného finále, kdy se každým dnem blížíme vysněnému 1. září v nových prostorách.

Odvoz mobilní učebny

Již v první polovině dubna byl rozebrán a odvezen jeřáb z areálu staveniště. Mobilní učebna u naší školy už také nebude potřeba, a tak došlo 15. dubna k jejímu rozmontování. Buňky se byly během jednoho dopoledne odvezeny a prostor pod nimi bude kultivován v rámci souvisejících venkovních úprav v celém areálu. Brzy se tak bude učit už jen v nových třídách.

Pohled na fasádu tělocvičen od Spořické.
Uvnitř jedné z tělocvičen.
Kuchyně již čekají na vybavení.
Práce uvnitř nového jižního křídla.
Ozdobné a akustické podhledy.
Nové sanitární zařízení.
Hodiny v učebnách už jsou na svém místě nade dveřmi.
Pohled do jedné z nových učeben. Zbývá položit podlahy.
Fotografie přes sklo na připravený štěrk k zakrytí ploché střechy.
Rozebírání dočasné mobilní učebny.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.