Šetření ČSÚ: Životní podmínky 2022

Český statistický úřad zahájil výběrové šetření v českých domácnostech s názvem Životní podmínky 2022 (EU-SILC), které by mělo získat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel v celkem 34 evropských zemích. V České republice se šetření uskuteční v období od 29. ledna do 12. června 2022 v celkem 11 473 domácnostech, z nichž se téměř sedm tisíc zúčastnilo výzkumu již v minulosti. Domácnosti byly vybírány náhodným výběrem za pomoci počítače.

Dle informací ČSÚ budou do šetření zahrnuty všechny osoby, které mají ve vybraném bytě obvyklé bydliště a důležitá bude jejich ochota na významném šetření spolupracovat. Ve všech fázích zpracování bude zaručena anonymita zajištěných údajů dle platné legislativy (GDPR; zákon č. 89/1995 Sb.). Terénní pracovníci se budou prokazovat průkazem zaměstnance ČSÚ nebo dokladem totožnosti. Domácnosti si mohou ověřit totožnost tazatele zde.

Bližší informace případně podá krajský garant šetření Mgr. Kateřina Vichová, DiS., na tel.: 605 204 241 nebo na e-mailu: katerina.vichova@czso.cz.

Další informace také v tiskové zprávě na stránkách ČSÚ.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.