Koordinace pomoci Ukrajincům v Dolních Chabrech

V Dolních Chabrech jsou v posledních týdnech díky pomoci místních občanů ubytováváni ukrajinští uprchlíci. Dle statistik Ministerstva vnitra k 23. březnu 2022 se jedná celkem o 132 osob s uděleným pobytovým oprávněním v souvislosti s válkou na Ukrajině. Konkrétně jde o 50 žen a 10 mužů v produktivním věku; 48 dětí do 18 let věku (z toho 32 ve věku 6–15 let; jedenáct předškolních dětí a sedm dětí ve věku do tří let) a ve věku nad 65 let jde o šest seniorů.

Městská část proto zřídila pozici koordinátorky, která bude mít na starosti poptávku a distribuci pomoci v Dolních Chabrech. Obracet se na ni můžete na kontaktech:

Lidé v Dolních Chabrech již ve velkém pomáhají, což se ukázalo například na sbírce potravin a drogérie pro Potravinovou banku Praha, která opakovaně proběhla v Kulturním centru. Chaberský Sokol také otevřel pro ukrajinské děti sokolskou školku, o které se můžete více dočíst na jejich stránkách, a Dobroden Kataríny Vedejové rozšířil sbírku pod záštitou Šatníku že samoživitelů také o podporu pro ukrajinské občany. Ubytování pak mj. nabízí i Pension Sparta nebo autokemp. Nadále bude vítaná materiální pomoc, nabídka ubytování, překladatelské služby ale také nabídky práce či pomoci se začleňováním. Obracet se v tomto ohledu můžete na koordinátorku Kateřinu Vosátkovou na kontaktech výše.

Na webu městské části pak naleznete užitečné informace o vyřízení humanitární dávky, podpoře ministerstva školství týkající se také vzdělávání ukrajinských dětí v Dolních Chabrech a mnohé další.

 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.