Vítězství v soutěži Knihovna roku 2022

Dne 4. října 2022 jsme se společně se zástupci vedení MČ zúčastnili slavnostního aktu předávání cen v soutěži Knihovna roku 2022 v pražském Klementinu. Z rukou ministra kultury Martina Baxy jsme převzali ocenění nejvyšší – titul Knihovna roku 2022!

Už sama nominace krajem, tedy Městskou knihovnou v Praze, byl úspěch. Knihovna musela při návštěvě odborné poroty prokázat, že je hodna titulu v mnoha výkonnostních kritériích. A uspět v konkurenci čtrnácti nejlepších knihoven (z každého kraje ČR jedné) považujeme za výsledek z říše snů. Je to pro nás obrovské vyznamenání, z něhož máme neskutečnou radost.

Těší nás, že máte naši chaberskou knihovnu rádi a že ji v takovém množství navštěvujete. Získané ocenění je pro nás zároveň závazek k vám, dětem i dospělým, a vynasnažíme se, abychom vám i nadále přinášeli radost a zábavu.

Všem našim čtenářům, návštěvníkům, občanům Dolních Chaber i z okolí, ale také kolegům z úřadu MČ moc děkujeme za projevy přízně. Nesmírně si vaší veškeré podpory vážíme. Vítězství přijímáme s pokorou a budeme se snažit být i nadále přátelským místem, kde najdete nejen knihy, ale i prostor pro setkávání při rozmanitých akcích.

Alena Wachtlová, knihovnice, foto: různí autoři a Linda Jansová, SKIP

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.