Nabídka příspěvku na úsporu energií pokračuje další fází

Sociální nadační fond hl. m. Prahy poskytuje jednorázový příspěvek na úsporu energií ve výši 3 000 korun. Cílem je pomoct překlenout domácnostem současnou energetickou krizi. Žádat o jednorázový příspěvek mohli senioři od konce ledna do dubna. Aktuální další fází je od 2. května 2023 otevření žádostí pro domácnosti, které pobírají či pobíraly v posledním roce přídavek na děti. Tyto skupiny budou moct žádat do 31. července 2023 na webové adrese www.socialninadacnifond.praha.eu/prispevek-na-usporu-energii.

Na stránkách naleznete veškeré informace a pravidla k příspěvku, jak vypadá žádost v příkladu a především odkaz na podání žádosti.

Cílem příspěvku na úsporu energií je umožnit domácnostem s nejnižšími příjmy (přibližně 10 % pražských domácností) překlenout současnou energetickou krizi, například pomocí drobných úprav v domácnosti, které jim umožní snížit náklady na energie. Příspěvek je financován z rozpočtu hl. města Prahy a je součástí opatření Pomoc Pražanům. 

Poslední fází bude od 1. srpna do 29. září 2023 možnost zažádat si také pro domácnosti, které pobírají či pobíraly v posledním roce příspěvek na bydlení nižší než 4 800 Kč. 

V případě jakéhokoliv dotazu či potřeby pomoci s podáním žádosti se neváhejte obrátit na sociální pracovnici ÚMČ Praha-Dolní Chabry Mgr. Marianu Kaliankovou na tel. 725 010 084 nebo e-mailu socialni@dchabry.cz. Mileráda vám poradí s příspěvkem na úsporu energií poradí.

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.