Slovo starostky červen 2023

Milý Chaberští, 

vám na vědomost se dává, že sbírka na záchranu sochy našeho zemského patrona sv. Václava vyhlášena jest. 

Socha stojí od doby svého vzniku roku 1822 téměř na stejném místě na rohu ulic Spořická a U Václava. Světec je umístěn na pilíři, díky čemuž se dané místo dostává pod jeho ochranu. Socha vznikla jako poděkování za záchranu topícího se syna a dnes věříme, že drží ochrannou ruku nad školáky spěchajícími přes nebezpečný přechod, na jehož vyšší bezpečnosti pracujeme. Socha je v havarijním stavu. Na její opravu je potřeba 200 000 Kč. Pokud všechno dobře dopadne, socha bude na oslavy sv. Václava v září zářit v plné kráse. Přispět na rekonstrukci můžete libovolnou částkou na transparentní účet, nebo využít QR kódů. 

Velkým tématem je návrh výstavby datového centra v Chabrech. Developer zveřejnil návrh designu veřejných ploch, který najdete na webových stránkách městské části v záložce územní rozvoj. Na základě připomínek městské části a veřejnosti byl původní projekt upraven. Návrh je výchozím podkladem pro další řízení ve věci a jednání s městskou částí. Naší snahou je zahájit veřejnou debatu nad návrhem této stavby. Na stejném místě na webových stránkách najdete Koncepční studii okolí kostela Stětí sv. Jana Křtitele. Cílem je úprava veřejného prostoru v okolí kostela s přesadbou stávajících a výsadbou nových dřevin, výsadbou nových stromů, keřů a květin a úprava cesty. Realizace bude probíhat postupně. 

V aktuálním čísle se dočtete také o výsledcích z dubnové výzvy 10 000 kroků. A na tomto místě bych chtěla především poděkovat všem padesáti běžcům a chodcům, kteří naši městskou část dovedli ke skvělému čtvrtému místu v celkovém umístění obcí a měst. Jste skvělí! 

Přeji vám krásný červen.

Patrone české země, oroduj za nás.

Vaše KŠŠ
 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.