GENERÁTOR PRO VYJÁDŘENÍ K REVITALIZACI TŘEŠŇOVKY

Zapojte se do revitalizace třešňovky, pošlete nám svůj názor

Máme plán, jak by mohla vypadat nová třešňovka a zajímá nás váš názor. které Vyplňte nám jednoduchý formulář a přijďte na veřejné projednání, které proběhne v pondělí 20. listopadu v Obřadním sále úřadu.

V květnu 2023 zadala Rada městské části na základě výběrového řízení zpracování studie k bývalému třešňovému sadu za hřbitovem. Jedná se o území o rozloze 13 100 m2. Ideou realizace je přeměna třešňovky v místo pro relaxaci, oddech a setkávání místních obyvatel s návazností a odkazem na bohatou historii tohoto místa. Koncepční studii vypracoval ateliér FLERA pod vedením Ing. Ferdinanda Leffera a odevzdal ji v říjnu tohoto roku. Ke stažení ji naleznete na webu městské části pod odkazem. Vypracování projektu bylo spolufinancováno hl. m. Prahou.

Koncepční řešení využilo složitý terén a jeho profilaci. Záměrem je prostor střízlivě osadit hracími a odpočinkovými prvky, které zároveň nebudou rušit pietu nedalekého hřbitova, který se bude do budoucna rozšiřovat. Zároveň by mělo na nejširším ostrohu vzniknout místo s posezením a výhledem na Dolní Chabry. Studie pracuje rovněž s historickým odkazem na lokální vazby a reálie, jako je např. bývalá Malinského cihelna nebo tamní úvozy pravděpodobně vzniklé vyježděním od formanských povozů.

Sdělte nám, prosím, svůj názor na revitalizaci třešňovky prostřednictvím formuláře, který naleznete níže.

 


 

Generátor připomínek vám pomůže vytvořit dopis pro úřad městské části.

PROSÍME UDĚLEJTE NÁSLEDUJÍCÍ:

  1. Zaškrtněte z nabízených bodů ty, které se vám líbí a považujete za důležité, aby byly součástí finálního projektu.
  2. Ve spodním okně prosím vyplňte vlastní vyjádření k záměru revitalizace a uveďte například další prvky, které vám v nabídce chyběly.
  3. Vyplňte v dolní části dokumentu:
    jméno a příjmení
    ulici a číslo popisné
    PSČ a obec
  4. Poté stiskněte tlačítko „Vygeneruj připomínky“, tím se vám připraví dopis pro úřad městské části. 
  5. Připravený dopis v PDF prosím přiložte do e-mailu a s předmětem „Vyjádření k revitalizaci třešňovky“ jej pošlete nejpozději do 20. 11. 2023 na e-mailovou adresu dchabry@dchabry.cz, nebo přineste osobně na úřad městské části. 

 

Přidat komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.